• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Охорона праці та безпека життідіяльності

Пам’ятка на зимові канікули

1. Для руху пішоходів служать тротуари та пішохідні доріжки, а там, де їх немає, пішоходи можуть йти по узбіччю.

2. Переходити проїжджу частину потрібно тільки по підземному переході, пішохідному містку, по «зебрі», при наявності знаку «пішохідний перехід».

3. Автобуси та тролейбуси потрібно обходити ззаду, трамваї – спереду.

4. Не торкайтесь обірваних проводів: вони можуть бути під напругою, а це смертельно небезпечно. Не користуйтеся несправними електроприладами.

5. Не залишайте без нагляду газо- та електроприлади.

6. Остерігайтеся падаючих бурульок.

7. Не грайтеся з бродячими кішками та собаками. Вони можуть бути поширювачами інфекційних захворювань.

8. Не грайтеся петардами та не робіть самопалів! Це небезпечно для життя!

9. Дотримуйтесь правил безпеки при проведенні новорічних свят.

Увага! Під час канікул відповідальність за життя та здоров’я дітей несуть батьки!!!

Термін канікул: з 27.12.15 по 10.01.16 До школи: 11 січня

Як уникнути інфекційних захворювань

jjkgfjgjk-1Наш світ наповнений мікроорганізмами. Тому цілком закономірно, що мікроби завжди перебувають в людському організмі.

За впливом на людину мікроорганізми поділяють на 3 групи: безпечні, умовно патогенні, патогенні.

До найпоширеніших збудників, що викликають захворювання людини відносять:

- бактерії (туберкульоз, холера, сепсис, чума);

- віруси (грип, гепатит, ВІЛ);

- гриби (мікози шкіри);

- найпростіші тварини (малярія, дизентерія).

Деякі мікроби викликають масове розповсюдження захворювань у вигляді епідемій чи навіть пандемій (у вир пандемії потрапляє кілька країн або континенти і гине велика кількість людей). До прикладу, від третьої пандемії чуми, що бушувала в середині ХІХ століття, охопивши всі континенти, лише на території Індії померло 10 мільйонів людей.

Літо – пора свіжих овочів, фруктів, поїздок на відпочинок. Та з підвищенням температури створюються й сприятливі умови для виникнення і розвитку кишкових хвороб – холери, сальмонельозу, дизентерії, ботулізму тощо.

Слід пам’ятати, що до організму людини небезпечні мікроби можуть потрапити з водою, молоком, продуктами, через предмети вжитку. Поширенню багатьох інфекцій сприяють комахи, гризуни та недотримання правил особистої гігієни.

Щоб запобігти кишковим інфекціям, необхідно дотримуватись елементарних правил:

– ретельно мийте овочі та фрукти;

– вживайте щойно приготовані страви;

– не пийте некип’ячене молоко та сиру воду з відкритих і необлаштованих джерел;

– перед їдою обов’язково мийте руки з милом;

– не купуйте продукти на стихійних ринках;

– купуючи продукти, обов’язково звертайте увагу на термін їх придатності;

– продукти, що швидко псуються тримайте в холодильнику;

– питну воду та харчі зберігайте в місцях, недоступних для мух і гризунів;

– утримуйтеся від купання у невідомих водоймах.

Дбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!

Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 8

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Жовтень 2017 Наступна
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031